Yunanistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Yunanistan Vatandaşlığı

YUNANİSTAN OTURMA İZNİ

Sadece birkaç on yıl öncesine kadar binlerce Yunanlı, Almanya, Amerika, Kanada, Avustralya, Güney Afrika gibi yabancı ülkelerde daha iyi bir yaşam arayışı için ülkeyi terk ediyordu. Milyonlarca Rum dünyanın dört bir yanına göç etti ve ülkenin dışında bir çok Yunan topluluğu doğdu.Yine de 1990 yılından sonra Yunanistan, yasal olarak veya yasadışı olarak ülkeye yerleşen büyük bir göç dalgasını gördü ve Yunan makamlarını göçmenlik meselesinin karşı tarafıyla yüz yüze getirmeye zorladı. Bu arada, Yunanistan 1981'de Avrupa Ekonomik Topluluğunun (bugünkü Avrupa Birliği) tam üyesi oldu, yaşam standardı yükseldi ve Yunanistan şimdiye kadarki AB'deki en büyük devlet bloğunun aktif üyesidir. Yoksul ülkelerden gelen göçmenlerin neredeyse durdurulamayan akışı ve AB'ye katılım AB vatandaşlığının bu kadar popüler hale geldiğini açıklayan iki temel nedendir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Yunanistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Yunanistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Yunanistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Yunan vatandaşlığını almak isteyenler, iki listeye ayrılabilirler.
Birincisi, Yunanistan'daki (ve AB'deki) varlıklarını yasallaştırmak isteyen eski komünist ülkelerden ve Asya, Orta Doğu ve Afrika'dan gelen yoksul göçmenlerden oluşuyor.İkincisi, ikamet etmek, çalışmak, AB'de iş kurmak veya eğitim görmek isteyen zengin ülkeler vatandaşlarını (ABD, Kanada, Avustralya vb.) kapsar.
⦁Yerlilerle aynı haklardan yararlanmak ve Avrupa kökenli olmamaları nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmamayı sağlamışlardır.
Başvuranın doğuştan Yunanlı bir atasına sahip olup olmadığına bağlı olarak, Yunan vatandaşlığının kazanılmasını düzenleyen farklı kurallar vardır.Yunanistan'da doğan ve Yunan uyrukluğunu doğumla edinen bir ebeveyn veya dedesi olduğunu ispatlayanlar, atalarının Yunan vatandaşlığını kanıtlayan belgeleri bulabilirlerse, şimdi Yunan vatandaşlığını talep edebilirler. Yunan yasalarına göre, başvuran mevcut vatandaşlığını korumak istiyorsa sorun olmaz. Dolayısıyla, bir Rum Amerikalı, onun Amerikan vatandaşlığını kaybetmeden Yunan vatandaşı olabilir.
Yunan kökenli bir kişinin vatandaşlığı elde etmek için kullanabileceği en önemli belge, Yunanistan'da yerel bir belediyeden gelen, atalarının belirli bir atanın Yunanistan'da doğduğunu, belediye numarasına sahip olduğunu ve dolayısıyla doğum tarihi itibariyle Yunan olduğunu belgeleyen bir belgedir.Gerekli belgelerin bir sonraki satırı, bugün vatandaşlık için başvuran kişiye ulaşana kadar, atanın evlilik belgesi, çocuğunun doğum belgesinden oluşur. Eğer bu ata dedesi olsaydı, onun evlilik belgesi, çocuğunun doğum belgesi, mevcut başvuranın ebeveyni, çocuğun evlilik belgesi ve mevcut başvuranın doğum belgesi gerekmektedir. Başvuran evli ise, evlilik belgesine de ihtiyac duyuluyor.
Yunan atası olmayan ancak Yunan vatandaşı olmak isteyenlerin ,
Vatandaşlığa başvurmak için son on iki yıl içinde yasal olarak Yunanistan'da on yıl boyunca yaşamış olmaları gerekir. Başvuru sahibi, başvurunun yapıldığı sırada yetişkin olmalı ve uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama, uluslararası ekonomik suçlar, modern teknolojinin kullanılması ile işlenen suçlar dahil çeşitli suçlardan hüküm giyilmemelidir. Para cezası suçları, ergenlik çağına karşı suçlar vb. bir veya daha fazla ceza alan bir suçtan dolayı cezalandırılan kişiler de bavuru için uygundur.
Başvuranın başka ülke vatandaşı olmadığı veya mülteci olması durumunda, yasalar;
⦁ Başvurmak için son on iki yıl boyunca Yunanistan'da yalnızca beş yıl ikamet ettirmeyi gerektirir.
⦁Yunan olmayan başvuru sahibi, Yunan tarihi, genel olarak Yunan medeniyetinin dili hakkında yeterli bilgiye sahip olmalıdır.
⦁Böyle bir başvurunun son aşaması, İçişleri Bakanlığında ve Bakanın kararı ile yapılır.
⦁Vatandaşlığın verilmemesi durumunda Yunanistan Devleti'nin bir ayrıcalığından dolayı sebep göstermesi zorunlu değildir.


Yunanistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Eğer ;
Siz Yunanistan'da doğdunuz ve anne-babanızdan herhangi birinin Yunan vatandaşı olması.
- Hem Yunanistan'da daimi ve yasal olarak en az beş yıl süreyle yaşayan hem de Yunan olmayan anne babalardan Yunanistan'da doğduysanız,
- Yunanlı olmayan ebeveynler tarafından doğdunuz, ancak Yunan'daki Yunan okullarındaki altı yıllık eğitiminizi başarıyla tamamladınız ve kalıcı ve yasal olarak Yunanistan'da yaşıyorsanız,
- Yunanistan'da doğmadınız ve anne babanız Yunan değil, ancak Yunanistan'da 7 yıl sürekli olarak yaşıyorsanız,
- Siz Yunanistan'da doğmadınız ve anne-babanız Yunan değilsiniz, ancak Avrupa Birliği ülkesinin vatandaşlığına sahipseniz ve Yunanistan'da 3 yıldır sürekli yaşıyorsunuz
- Siz Yunanistan'da doğmadınız ve anne-babanız Yunan değil, fakat siz çocuğu olan bir Yunan vatandaşı ile evlisiniz ve Yunanistan'da 3 yıldır sürekli yaşıyorsanız,
- Yunanistan'da doğan bir Yunan atası varsa,
* (3284/2004 ve 3838/2010 sayılı Kanunların şartlarına ve bu kanunların geri kalan şartlarını yerine getirmeniz şartıyla)
Yunanistan vatandaşlığına başvurabilirsiniz.
Başvuru Nasıl Yapılır ve gerekli belgeler nelerdir ?
Bir kişi;
Yunan vatandaşlığını kazanır ve bir Yunan Belediyesi'nde tescillenirse,
⦁Daha sonra bir Yunan pasaportunun ve bir kimlik belgesinin verilmesine devam edebilir.
⦁Bu prosedürü başlatmanın anahtarı, Yunan Belediye Mukayesesi kayıtlarında kişilerin atalarının birinin kayıt edilmesidir.
⦁Ardından, ilgili bir sertifika edinebilir ve uyruğunun tanınması prosedürüne başlayabilir.
Yurtdışında gerçekleşen ve Yunanistan'da kayıtlı olmayan
⦁ evlilik
⦁doğum belgeleri,
⦁ Yunanistan Özel Sicili vasıtasıyla ilgili Yunan Belediyesine kayıtlı olmak zorunludur.
Yunanistan'da kalma sürenizi uzatmak için ;
AB'de / EFTA dışında bir ülkenin vatandaşı olarak, üç aydan fazla bir süre Yunanistan'da kalmak isterseniz ikamet izninizin uzatılmasına başvurmanız gerekmektedir. Bu çok bürokrasi içerebilen bir durumdur.
Yunan kökenli insanlardan başka,
⦁AB dışından gelen diğer ziyaretçiler, vatandaşlık belgesini isteyen oturma iznini altı ay uzatabilir. Daha sonra 150,00 Euro tutarına kadar ulaşabilen bir vergi ödeyebilir .
⦁Teorik olarak, AB ülkelerinin vatandaşları istediği kadar kalabilirler, ancak sorun yaşamamanızı garanti etmek için, oturma izni almak ve mümkünse çalışma izni almak en iyisidir.
⦁Her durumda, sürecin vizenizin süresi dolmadan en az dört hafta önce başlaması gerekir.
⦁Henüz iş izniniz yoksa, çalışmak zorunda kalmadan yaşamak için elinizde mevcut kaynaklara sahip olduğunun kanıtı olarak, önceki üç aylık bankacılık işlemlerinin belgenizi sağlamanız istenir.
Yatırımcı Vizesi İle Oturum İzni
Yunanistan'daki gayrimenkullerde Yunanistan programını Avrupa'daki herhangi bir gayrimenkul ikamet vizesi planının en düşük yatırım seviyesine getirmek için 250.000 € 'luk bir yatırım gerekiyor. Yunan anakarasında veya adalarda herhangi bir yerde bulunabilen mülk, konut veya ticari varlıklarla olabilir. 250.000 € minimum yatırımı sağlayabilmek için herhangi bir sayıda mal birleştirebilir. Ortak alıcılar, yatırımları bir mülke dahil edebilirler.
Gayrimenkul yatırımının yanı sıra, başvuru sahiplerinin Yunanistan'daki herhangi bir kalış süresini karşılayacak açık bir sabıka kaydı ve tıbbi sigortaya ihtiyaçları olacaktır. Minimum kalış şartı yoktur ve ikamet vizesi, yatırımın devam ettirilmesi koşuluyla beş yıl sonra yenilenebilir.
Ücretler
Mülk satın alma ve vize başvurusu için devlet, noter ve avukat ücretleri yaklaşık 15.000 € 'dur. Buna ek olarak, Yunanistan'da yeni mülk satın alımlarında ödenmesi gereken ir % 24 KDV var.
Aile
Nitelikli aile bireyleri eş ve 18 yaşın altındaki tüm çocukları içerir. 18 yaş ve üstü çocuklar eğitim görürken ve devamlı ise hak kazanabilirler. Yunan ikamet programı kısa süre önce hem yatırımcının hem de eşin ebeveyni için genişletildi.
Vergiler
Yunanistan'da ikamet etmeyen kişiler, Yunanistan'da elde ettikleri gelir üzerinden vergi öder, ancak ülke dışından gelir elde etmez. Gelir vergisi % 22 oranında başlar. Yunanistan'daki mülklerden elde edilen kira gelirlerine % 11'den % 33'e kadar olan vergiler uygulanmaktadır. Bazı giderler brüt gelirden düşülebilir. Sermaye kazançları vergisi (CGT), gayrimenkul satışlarında % 15 oranında ücretlendirilir.
Yaşam ve Çalışmak
Oturma izni, başvuranın Yunanistan'da yaşama fakat çalışma izni vermesine izin verir. Bununla birlikte, başvuran Yunanistan'da iş kurabilir.
Seyahat
Avrupa ve Schengen bölgesine seyahat etmek için ziyaretçi vizesi kazanmak Ortadoğu, Asya ve Afrika'daki birçok ülkeden sorunlu hale geldi. Bir kez verilen Yunan ikamet izni, AB Schengen bölgesi boyunca seyahat özgürlüğüne izin verir.
Vatandaşlık ve pasaport
Yunanistan'da yaşayan adaylar yedi yıl sonra vatandaşlığa ve pasaporta başvurabilirler. Başvuru sahipleri vatandaşlığa kavuştuğunda, daha sonraki vize yenilemelerine gerek olmadığı için yatırımlarını elden çıkarabilirler. Ülkede ikamet ettirilmesi gereği nedeniyle, Yunan altın vize programı, yatırım yoluyla vatandaşlık yerine bir ikamet yatırım programı olarak düşünülebilir. Bununla birlikte, vatandaşlık hakkı Yunanistan'da yaşamakta kararlı olanlar için geçerlidir.
Yararları
Başvuru sahipleri Yunanistan'da yaşama hakkına sahip olmasına rağmen bunu yapmak için herhangi bir gereklilik yoktur. Rezidans kartıyla, tüm aile üyeleri, daha fazla vize başvurusu olmaksızın ve kolaylıkla AB Schengen vizesi bölgesine ve tümüne seyahat etme özgürlüğüne sahip olacaklardır. Eğer mülk başka bir AB vatandaşına satılırsa, Yunan ikametgahı yeni yatırımcıya devredilebilir hale gelir.


Yunanistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 266.16 €
Daire (1 yatak odası) Merkez dışında 234.84 €
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 446.59 €
Daire (3 yatak odası) Merkez Dışında 419.96 €
Şehir Merkezinde daire almak İçin metrekare başına fiyat 1.427.11 €
Metrekare başına fiyat Daire Merkez dışında 1.185.54 €
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 693.61 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz 4.37

Bir Yunan pasaportunun avantajları nelerdir?
Yunan pasaportunun sahibi Avrupa vatandaşı olur. Böyle bir vatandaş, vizesiz, çalışma izni veya oturma izni olmaksızın AB üyesi 15 ülkenin (ve yakında 25) sınırlarını aşabilir. Bir üye ülkede süresiz olarak ikamet etme, tüm ayrıcalıklardan ve sosyal haklardan yararlanma hakkına sahiptir.Bir Avrupa vatandaşı, kendi dilinde kendi dilinde, Avrupa hukukunun bütün Avrupa Birliği'ne, Girit ve Napoli'den tek tip uygulanmasından sorumlu olan Avrupa Yüksek Mahkemesi'ne (ATAD) başvurabilir.
Yaşam Şartları
Yunanistan'da, kişi başına net olarak düzenlenen ortalama harcanabilir gelir, yılda 17 002 ABD doları olup, OECD ortalamasının, yılda 30 563 ABD dolar altındadır. En zengin ve en yoksul arasında önemli bir boşluk var - nüfusun en üst % 20'si alttaki % 20'den altı kat fazla kazanıyor.
İstihdam açısından, Yunanistan'da 15 ila 64 yaş arasındaki kişilerin yaklaşık % 52'si, OECD istihdam ortalaması olan % 67'nin ve OECD'nin en düşük rakamının altında ücretli bir iş buluyor. Erkeklerin yaklaşık % 61'i ücretli çalışıyor, kadınların oranı % 43'tür. Çalışanların % 7'si OECD ortalamasının % 13'ünden daha az, erkeklerin % 10'u kadınların % 4'ü ile kıyaslandığında çok uzun saatler çalışıyor.
Atina,
Yunan tarihi ve kültürü ile günümüz modern yönlerini ve Yunan doğal güzelliğini güzelce birleştirerek Atina, ziyaret etmek ve yaşamak için harika bir yer haline geliyor. Atina'nın en güzel yanı, şehrin modern mirasına da ayak uyduran kültürün hala hatırlanması. Birçok kişi şehirdeki dairelerde yaşıyor ve 95 metre karelik 1 banyo ile 3 odalı bir daire, yaklaşık 180, 000 avroya mal olabiliyor.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın